Usein kysyttyä

Mistory.fi on Suomalainen muistosivusto, jossa voi muistaa edesmenneitä rakkaita ajasta ja paikasta riippumatta. Mistory.fi –palveluun voi myös kerätä edesmenneen henkilön elämäntarinan läheisten ja ystävien kertomana sekä samalla kerätä tärkeät muistot talteen yhteen paikkaan.
Halusimme luoda ajasta ja paikasta riippumattoman paikan, jossa jokainen voi muistaa läheisiä edesmenneitään. Tavoitteena on ollut luoda paikka jossa muistaa voi perinteisin tavoin uudessa ympäristössä ja olemmekin ensimmäinen Suomessa julkaistu ammattimaisesti kehitettävä muistosivusto.
 
Ajatus Mistoryn muistosivuista syntyi pikkuhiljaa, kun yhä uudelleen huomasimme törmäävämme samoihin kysymyksiin ja ajatuksiin:
Kuinka ottaa osaa vanhan tuttavan kuoleman aiheuttamaan suruun? Kenen kanssa ja miten muistella? Entä minne sytyttää kynttilä, jos haudalle ei pääse? Mitä muistoja muilla on rakkaista edesmenneistämme? Miten voisimme kerätä talteen muistoja myös muiden ihmisten kertomana? Missä muistot olisivat tallessa vielä vuosienkin päästä?
Voit luoda passiivisen muistosivun, joka toimii ilmaisena, pysyvänä kuolinilmoituksena. Laajentamalla tämän ilmoituksen aktiiviseksi muistosivuksi muodostuu paikka jossa henkilöä voi muistella yhdessä hänestä voidaan yhdessä kerätä tarinoita ja muistoja mm. kuvin ja kirjoituksin. 
 
Sivustomme toinen palvelu on Muistopöydät jossa voi sytyttää kynttilän yhteiselle aiheelle tai tapahtumalle, joka koskettaa tai johon haluaa ottaa osaa.
 
Kolmas palvelumme on Foorumi, jossa julkaisemme ajankohtaisia artikkeleita ja julkaisuja. Artikkelien yhteydessä voi käydä keskusteluja kommentoimalla juttujen alle. 
Muistosivut ovat henkilökohtaisia ja ne luodaan yksittäiselle henkilölle, jota halutaan muistaa. Muistosivuilla on kynttilänsytytysmahdollisuuden lisäksi paljon muitakin palveluita.
 
Muistopöytiä luodaan erilaisille tapahtumille( esim. #prayforparis) ja aiheille sekä ryhmille (esim. isoäideille, Henkirikosten uhreille). Näille pöydille voi käydä sytyttämässä ilmaisen kynttilän. Jokaiseen kynttilään voi halutessaan kirjoittaa viestin.
Sivustomme on avoin ja siihen voi tutustua ilman rekisteröintiä. Sivuilla toimimista ja kirjoitusten lukeminen edellyttää rekisteröitymisen. Rekisteröityminen vaaditaan tietoturvasyistä. Tahdomme turvata kaikille käyttäjillemme ympäristön, jossa voi toimia turvallisesti. 
Palvelussamme käyttäjien nimitiedot tulevat automaattisesti näkyviin kirjoituksiin ja sytytettyihin kynttilöihin.

Kyllä, sivuillemme voi luoda pysyvän kuolinilmoituksen.

Kuolinilmoituksen eli passiivisen muistosivun luonti on ilmaista.

Mistory.fi sivuston käyttö on kaikille ilmaista. Ainoastaan Henkilökohtaisen muistosivun aktivointi laajemmaksi maksaa. Maksun suorittaa henkilö joka aktivoi muistopaikan. Tämän jälkeen toiminnot kyseisellä muistosivulla ovat kaikille käyttäjille ilmaisia ja muistoja voidaan kerätä joka formaatissa.
Muistosivun voi aktivoida määräaikaisesti kolmeksi kuukaudeksi (14.90€), vuodeksi (49€) tai se voidaan aktivoida pysyväksi kertamaksulla (98€). Sivulla ei ole automaattiveloituksia.

Maksu tapahtuu sivustolla olevan suomalaisen maksupalvelun kautta. Maksu tapahtuu verkkomaksuna ja käytössä ovat kaikki verkkopankit sekä Visa.

Kyllä. Muistosivun voi luoda kuka tahansa palveluumme kirjautunut henkilö.
Aktiivinen Muistosivu on ainutlaatuinen paikka joka mahdollistaa rakkaan edesmenneen yhdessä muistelun ja muistamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Muistosivulle voi luoda läheisestä, hänen elämästään ja rakkaista muistoista kertovaa muistojenkirjaa sekä jättää viestejä, kerätä kuvia ja keskustella muiden sivulla vierailevien kanssa.
Muistosivulla vierailevat voivat sytyttää kynttilöitä henkilön muistolle sekä lohduksi omaisille.
Maksu veloitetaan ainoastaan sivun luonnista, jonka jälkeen muistosivun palvelut ovat ilmaiseksi kaikkien käytössä. Tarkemmat kuvaukset palvelusta löytyvät muistosivujen luonnista.

Kyllä, muistot ovat sivuillamme turvassa. Tiedot ovat suojassa Suomessa sijaitsevalla palvelimella.

Muistosivun luominen on helppoa. Palveluumme rekisteröitymisen jälkeen pääset luomaan muistosivun painikkeesta ”luo muistosivu” joka löytyy muistosivut -välilehdeltä. 
Palvelu ohjaa muistosivun luonnin vaihe vaiheelta ja pääset täyttämäään tarvittavat tiedot kuten nimen, syntymä- ja kuolinpäivän jne. Pystyt esikatselemaan muistosivun ulkonäköä ennen sen julkaisua ja palaamaan tarvittaessa edelliseen vaiheeseen.
Aktiivisen muistosivun tietoja, kuvaa ja muistokirjoitusta pääset täydentämään, muokkaamaan ja vaihtamaan jälkeenpäin oman käyttäjätilin kautta.
Muistopöydän luominen on helppoa. Palveluumme kirjautumisen jälkeen voit luoda Muistopöydän niille tarkoitetulta välilehdeltä painikkeesta ”luo muistopöytä”.
Muistopöytän luonnissa kysytään Muistopöydälle nimi, kuvaus sekä päivämäärä. 
Kun luot Muistopöydän, pyri nimeämään ja kuvailemaan se mahdollisimman hyvin, jotta muutkin saman asian koskettamat henkilöt löytäisivät sen.
Kyllä voit. Kun aktivoit sivun, voit päättää mitä sivulla saa julkaista. Muistosivua luodessa sinun täytyy rkasittamalla määrittää mitä sisältöä sivustolle voi luoda. Jos esimerkiksi toivot sivuille muistokirjoituksia, mutta et valokuvia voit määrittää tuon helposti jättämällä valokuvat –kohdan raksittamatta. 
Asetuksia voi muuttaa myös jälkikäteen oman käyttäjätilin kautta. Tarvittaessa voit myös poistaa muistopöydälle luotua sisältöä ja kirjoituksia tai muokata muistokirjoitusta.
Kyllä voit. Voit jakaa luomasi muistosivun tai muistopöydän ja sytyttämäsi kynttilän ennen julkaisua raksittamalla kohdan ”Haluan jakaa toiminnon Facebookissa”.
Jakamistoiminnolla voit kutsua muutkin muistelemaan ja muistamaan.
Olemme tekemässä palveluun laajemmat mahdollisuudet eri toimintojen jakamiseen sosiaalisissa medioissa.
Voit hallinnoida luomaasi muistosivua ja poistaa halutessasi myös vmuiden sinne tuottamaa sisältöä. 
alvomme sivustoamme, ja tarvittaessa poistamme sinne kuulumattoman sisällön. Jos kuitenkin havaitset tällaista voit ilmoittaa siitä meille osoitteeseen info@mistory.fi 
Palvelumme edellyttää rekisteröitymisen juuri tietoturvasyistä. Kaikesta kirjoittamisesta sivustolle jää jälki, jonka avulla voimme tarvittaessa tunnistaa kirjoittajan sekä poistaa käyttöoikeuden sivustollemme.
 
Vaikka kaikki häiriköinti on ikävää, on hyvä muistaa että tällaista tapahtuu äärettömän harvoin valvotuilla ja rekisteröintiä vaativilla sivustoilla.
Teknisissä ongelmissa voit olla suoraan yhteydessä osoitteseen tuki@mistory.fi.
Jos haluat ohjeistusta tai neuvoja, tai sinulla on muuta kysyttävää palvelustamme voit olla yhteydessä osoitteeseen info@mistory.fi
Meihin voi olla yhteydessä myös lähettämällä viestin Facebook-tilimme kautta. www.facebook.com/MistoryFi
 
Autamme ja neuvomme erittäin mielellämme. Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole säännöllistä puhelinpalvelua, mutta yllä olevien osoitteiden kautta voi tarvittaessa jättää myös soittopyynnön